Jákfai rendezvénysorozat

NEA-KK-17-SZ-0016

Advent 2017.

Advent 1. vasárnapjára elkészült a községben az Adventi koszorú, melynek összeállításában tevékenyen részt vettek az Egyesület tagjai. A faluban minden adventi vasárnap a mise előtt meggyújtottunk egy-egy gyertyát, így készülődve a karácsony ünnepére. Az utolsó vasárnap szeretetvendégséggel hosszabb időt töltöttünk az adventi koszorú mellett, mert így  közelebb kerülhettek az emberek egymáshoz, néhány pillanatig félre téve a mindennapok gondjait.

Alkalmanként 20-30 fő résztvevő volt.

 

Mikulásnap a gyermekeknek 2017.

2017. december 9-én megtartott rendezvényünkön érkezett a Mikulás Jákfára. Az óvodás és alsó tagozatos gyermekekkel és kísérőikkel megtelt a Kultúrház. A szépen feldíszített teremben a PÓDIUM Színház előadásában „Mikulás bácsi bajban” láthattuk. A színház mikulása osztotta szét a gyermekek között az ajándékot.

44 mikuláscsomag és több csomag szaloncukor került kiosztásra. A program 120 embert mozgatott meg.

 

Jákfai Szilveszter 2017.

Hagyományteremtő céllal indítottuk el a szilveszter szervezését. A terem ünnepi díszben öltöztetésében részt vettek az Önkormányzat, az Egyesületi tagok, aktivisták. A rendezvényen 180 fő résztvevő volt. A jó hangulatú szórakozás mellett egy szerény vacsora biztosításával zártuk az óévet. A rendezvény keretein belül 10 fő helyi lakosnak köszöntük meg azt a kiemelkedő közösségi munkát amelyet az elmúlt évben és a korábbi években is tanúsítottak.

A közösség előtti elismerés példány mutat mások számára is és az elismerés hozzájárul a jövőbeni aktivitáshoz is.

 

Farsang korhatár nélkül

Farsang délutánján a jákfai Színjátszókör bemutatta a közönségnek a 4 legújabb jelenetét, nagy sikert aratva.

A jó hangulatú szórakozáshoz élő zenei szolgáltatást biztosítottunk. A résztvevők aktivitását és pozitív hozzáállását jelzi, hogy szinte mindenki jelmezt öltött erre az alkalomra.

Együtt szórakoztak gyerekek, fiatalok, felnőttek. A résztvevő száma 90 fő volt.

Jákfa Község Önkormányzata - Magyar