Jákfai SE NEA pályázat

NEA-E-17-0286

Egyesületünk az elnyert támogatásról 2017. novemberében kapott értesítést, majd a Támogatási Szerződéshez szükséges dokumentumok összegyűjtése és megküldése után a szerződések aláírására 2017. decemberében került sor. 2018. januárjában a Támogató átutalta a támogatás összegét, bruttó 500.000.-Ft-ot Egyesületünk bankszámlájára.

A támogatás odaítélésének pillanatában téli szünet volt Sárvári Megyei III. osztályban, így volt elegendő időnk ismételten átgondolni, hogy mily dolgok beszerzését kívánjuk megvalósítani a támogatásból. A beadott pályázat költségvetését némiként módosítottuk, csak összegszerűen, a korábbiakban tervezett költségnemeket meghagytuk, újakat nem vettünk fel. Az eredeti elképzelések nem módosultak, így a legfontosabb felszerelések, eszközöket vásároltuk meg a tavasz folyamán, úgy, mint: mezgarnitúrák, kapusfelszerelések, focilabdák, törölközők, adminisztrációhoz használt eszközök, egészségügyi felszerelések. Vásárlások előtt előzetesen tájékozódtunk az egyes webáruházakból, így sikerült kedvezményes árakat, akciókat kifognunk. Ennek következtében több ezer forintot sikerült spórolnunk, így némiképp módosítottuk a pályázati költségvetést: a TSZ-ben megengedett mértékig költségeket csoportosítottunk át az egyes költségvetési fülek között, ill. újabb termékeket írtunk fel: sípcsontvédők, zoknik, további adminisztrációt segítő felszerelések.

Elsőként az egészségügyi felszerelésünket cseréltük ki újra. Egy gyógyszertárban egészségügyi ládát vásároltunk, melyet a hazai rendezésű mérkőzéseken a játéktér mellett biztosítanunk kell a mérkőzés teljes ideje alatt az MLSZ Versenyszabályzatának értelmében. Emellett különféle egészségügyi felszerelést is beszereztünk: fagyasztóspray és izomlazító krém, melyekre a mérkőzések során igazolt játékosainknak szüksége lehet a szezon folyamán.

Adminisztrációs fejlesztésre is különítettünk el keretet a támogatásból. Pár éve az MLSZ kötelező jellegűvé tette az egyesületek infokommunikációs hátterének meglétét, többek közt azzal, hogy a bajnoki mérkőzések jegyzőkönyvét elektronikus formában kell rögzíteni a mérkőzés kezdete előtt. Azóta minden intézendő ügy, mely egykor papír alapon működött, ma már elektronikusan folyik. Így adminisztrációs eszközüket is beszereztünk. Legfontosabb közülük a nyomtatóba való színes és fekete tintapatronok beszerzése volt. Mellette fénymásoló lapokat, tollakat, mappákat, lefűzhető fóliákat vásároltunk, ill. hitelesítő bélyegzőt is készíttettünk.

Pályázatunk megvalósítása során a legnagyobb horderejű beszerzést a mezgarnitúrák jelentették. A támogatásból lehetőségünk volt két új garnitúrát is vásárolni, így egy rövid- és egy hosszúujjú mezgarnitúrával gyarapodtunk. Mindkettőből 16-16 db mezt vettünk, 1-1 kapusmezt és 15-15 mezőnyjátékos mezt. Emellett természetesen a kapusfeleszerelést 2 pár új kapuskesztyűvel is kiegészítettük, ill. teljes, mérkőzésfelszerelést vásároltunk, így még 40 pár fekete színű zoknit, 20 pár sípcsontvédőt, csapatkapitányi karszalagot és 10 db focilabdát is beszereztünk. Továbbá a meglévő nagypályás kapuháló helyett is vettünk újakat, mely ismételten fontos, nem megfelelő kapuháló híján a játékvezető elállhat a mérkőzés lejátszásától. Az említetteken kívül még futotta a támogatásból labdatartó zsák és törölközők vásárlására is, melyeknek a mérkőzések utáni tusoláskor, ill. a melegebb mérkőzésnapokon nyújtottak segítséget a játékosoknak.

Az újonnan vásárolt mezt a 2018. április 22-i bajnoki mérkőzésen avattuk fel egy szoros, de győzelemmel végződő találkozón (Jákfai SE – Nemeskocs FC 5:4). A találkozó előtt már két héttel az egész község figyelmét felhívtuk a mezavatóra, sporttelepünkön színes projekttáblával emlékeztünk meg a támogatásról, melyből sikerült – többek közt – a mezeket is megvásárolnunk. A találkozóra sokan váltottak jegyet a szép napsütéses tavaszi időben, melyet a beszámolóhoz csatolt fotódokumentáció is hűen bizonyít.

Egyesületünk ezúton is köszönettel tartozik a támogatás odaítéléséről, hogy jelentős összeggel támogatta a NEA működésünket. Egyesületünk működésének legfontosabb eszközeit, felszereléseit sikerült így beszereznünk, melyek közvetlenül a versenysporthoz, közvetve pedig a sportolással és a testmozgással az egészséges életmód népszerűsítéséhez járultak hozzá jelentős mértékben.


Kapcsolódó galéria:
« Vissza az előző oldalra!
Jákfa Község Önkormányzata - Magyar